OM DET GLEMTE KVARTER

I maj 2010 blev jeg ringet op af en ung mand ved navn Mikkel Grevsen, som spurgte om jeg kunne tænke mig næste dag at komme til koncert på Det Rytmiske Musikkonservatorium. Han og seks andre førsteårsstuderende havde til brug for en opgave dannet orkesteret Det Glemte Kvarter (opkaldt efter et digt fra City Slang), som spillede deres egen nykomponerede musik med sang af Maja Hartnack til forskellige af mine digte.

Det var en helt igennem herlig oplevelse for mig at høre kompositionerne, instrumentalisterne og sangerinden, og jeg følte en stor glæde og bekræftelse ved at min poesi havde inspireret så dygtige unge mennesker, der ikke var født, da mange af disse digte blev skrevet. Og for mig er det også sjovt at høre, hvor forskellige musikalske udtryk de samme digte får hos en kunstner fra min egen generation, som Lars HUG, og så i Det Glemte Kvarters fortolkning. Så forskellige de kunstneriske temperamenter, tidsbaggrunde og musikalske traditioner er, holder jeg umådeligt meget af begge universer: Hør f.eks, Lars HUgs flotte og monumentalt dystre firserudgave af "Levende" og hør så det samme digt i Det Glemte Kvarters fnuglet svævende og jazzede version (to fortolkninger, som afspejler en dobbelthed i selve digtet, der jo på én gang er livsbekræftende og livsangst).

Det Glemte Kvarter har bl.a. optrådt på Copenhagen Jazzhouse, Louisiana Museum of Modern Art, Musikhuset Aarhus samt Skråen i Aalborg og består af:

Maja Hartnack – Vokal
Malene Brask Olsen – Klarinet, Basklarinet & percussion
Mikkel Grevsen – Trompet
Anders Kirkegaard – Guitar
Janus Rønn Lind – Klaver
Jesper Thorn – Kontrabas
Terkel Nørgaard – Trommer

Gå til Det Glemte Kvarters hjemmeside