En dag jeg kom gående op ad Købmagergade, blev jeg standset af en mand, der præsenterede sig som Mogens Krabek, skoleleder på Bordings Friskole på Østerbro. Ud mod Øster Søgade ville skolen opføre en ny tre-etages bygning med lokaler til de kreative fag og ved indgangen til aulauen, ønskede man min tilladelse til at anbringe dette citat fra mit essay ”Fornuft og mysterium” (som man finder i Kritik af den negative opbyggelighed): ”Jeg tror på himlen og jeg tror på jorden, men ikke på alt mellem himmel og jord”. Det sagde jeg ja til, da jeg syntes, at det var sjovt og ærefuldt at blive en del af den grundtvigianske tradition med fyndord over døre, talerstole o.s.v.

I 2010 indviedes så den særdeles smukke bygning, som er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter og indgår i et fornemt samspil med Lone Høyer Hansens skønne udsmykning af skolens gamle bygninger.

På vej ind i den nye bygnings aula, der ligger under gadeniveau, ser man så på sin højre hånd citatet, hvis bogstaver som fordybninger er prentet ind i betonen.

DIVERSE

UDSMYKNINGER

Søren Ulrik Thomsen - bibliografi

Wonderland


Bordings Friskole


Helligtrekongers KirkeLAILA WESTERGAARDS
udsmykningerDORTE DAHLIN:
Green SquareVanitas-rummet