Noter til digte

- I bagenden af Rystet Spejl (og andre af dine værker) redegør du – kort – for nogle vigtige inspirationer til værket og enkelte digte. Hvorfor?

”Først og fremmest ud fra princippet om, at ære den som æres bør. Når jeg nu ved, at jeg kun har kunnet skrive en linje som ’din skønhed/ der sad som en syl i mit øje’, fordi jeg kender David Bowies linje ’throwing darts in lovers’ eyes’, synes jeg da, at der lige skal gøres opmærksom på det. Og dermed bliver ikke bare ligheden - men også forskellen - mellem de to billeder samtidig tydeliggjort, for med mindre der er tale om et skjult citat, er den linje, inspirationen stammer fra, jo altid tvistet i min udgave. Der er også et gran af forfængelighed i det, for når jeg f.eks. deler æren for denne linje med Bowie, vil jeg altså også selv have fuld credit for de resterende 11 linjer af digtet! Men eftersom enhver tekst er filtret ind i et hav af andre tekster, som igen...o.s.v. må sådan en note naturligvis standse et sted, og jeg synes, at den i sig selv er blevet en fin lille tekst om eksempler på inspirationens og intertekstualitetens veje.”

Fra mail-interview i maj-juni 2012 med www.dansklitteraturnu.blogspot.dk

 

DIVERSE

BLA BLA BLA

Nørreport Jokum Rhodes univers Taxichauffører i USA Kønsbehåring Værtshuse Taknemmelighed Ib Spang Olsen Kristendommen Nikotin Kunststøtte Inger Christensen Per Højholts humor Ole Sarvig 70ernes tarvelighed Film fra 70erne Niels Thomsen At køre motorcykel Lukningen af Nørrebrogade Om tv-udsendelsen “Bazar” Arvesynden Høflighed Erik Stinus Modernitet og kristendom Edgar Allan Poes fortællinger Eksorcisten Læsning Ord Mening og betydning Hilsner Jørgen Leth Den uforskyldte nåde Kyrie og gloria On the Road Jazz & Poetry At være digter Avantgarde og avantgardisme Alkohol og kunst Arbejdet med Rystet spejl Noter til digte Anmeldelser Generationer Forholdet mellem liv og værk Hvad der rører sig Nuet og erindringen Hvad der arbejdes på nu Videnskab og kunst Samarbejde med andre kunstnere Demokrati versus småligt føleri Klaus Lynggaard som erindringskunstner Forskellen på arbejdet med essays og lyrik